woensdag 20 januari 2016

K Als je echt iets wilt betekenen...Deel 5

Dan...

Kom je op tijd...
 

We weten allemaal hoe frustrerend het is als je moet wachten op iemand die te laat op een afspraak verschijnt. We voelen ons geirriteerd en gestrest, vooral als we ons tijdschema omgegooid hebben en ons door het drukke verkeer gehaast hebben om zelf op tijd te zijn. Natuurlijk, het kan ons allemaal overkomen. Als er sprake is van overmacht. Maar iemand die chronisch te laat komt, laat zien dat hij weinig respect heeft voor een ander; hij ontfutselt hem het allerkostbaarste dat een mens heeft: zijn tijd.

Neem je voor iets voor anderen te betekenen door te laten zien dat je hen waardeert en dat je zorgvuldig wilt omgaan met de tijd die ze voor je beschikbaar hebben. Maak een ruime en realistische planning, zodat dingen als files of onverwachte oponthoud je niet in de problemen brengen. Een beetje aandacht kan zoveel betekenen. 

De tijd van een ander verspillen, dat is pas echt erg!

Ze maakten een afspraak en kwamen op de vastgestelde dag in groten getale naar hem toe.

Handelingen 28:23a


Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten