zaterdag 14 mei 2016

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 12

Dan ...
K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen!Ben  je enthousiast over het feit dat iedereen verschillend isHoe gaan we om met verschillen? Over het algemeen zijn mensen geneigd te veronderstellen dat het beter zou zijn als er geen verschillen waren in denken en doen. Kleine kinderen wordt dan ook geleerd zich aan te passen, zodat ze zich net zo gedragen als ieder ander. We groeien op met de gedachte dat je maar het beste bij 'de gevestigde orde' kunt horen. Maar ja, als we goed naar onszelf en naar de schepping kijken, dan kunnen we niet ontkennen dat God de wereld vol verrassende verschillen en varietëiten heeft geschapen.


Als je in dit opzicht op de Here God wilt lijken, dan zul je moeten leren die verschillen niet alleen maar te dulden, maar ze zelfs van harte te omarmen. Je kunt de wereld letterlijk veranderen door de mensen om je heen ertoe uit te dagen en te stimuleren hun unieke gaven en mogelijkheden te ontwikkelen. En ook: te ervaren ho verrijkend culurele verschillen zijn. Je kunt mensen de ogen openen voor ideeën en denkwijzen die anders zijn dan die van hen.


Verschillen zijn prima!1 Korintiërs 12:17

Als het hele lichaam oog zou zijn, waarmee zou het dan kunnen horen? Als het hele lichaam oor zou zijn, waarmee zou het dan kunnen ruiken?Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.

2 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven. Aanvaarding van elkaar is zo belangrijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik ga zelf ook met verschillende mensen in leeftijd om en of culturen dat is zo leuk.

      Verwijderen