dinsdag 6 december 2016

O Gezond & Weldadig bewust leven in 24 weken... Deel 10

 
Tweede week woensdag
 Onderwerp: 
Lopen en Bewegen

Lees Hebreeen 12. Waaraan 
moet jij werken om de wedloop 
te kunnen lopen? Vergeet niet 
dat zelfs de beste sporters nog 
verbeteringen kunnen aanbrengen.

Meer manieren om te bewegen
(zonder dat het als een zware opgave voelt)


  • Was de vaat met de hand: bespaar water en elektriciteit, en doe wat rekoefeningen en wat lichte tiloefeningen en een kleine armspieroefening.
  • Doe je eigen huishoudelijke werk: dat op zich is al een geweldige manier van bewegen!
  • Leg de afstandsbediening weg als je televisie kijkt. Als je op moet staan om over te schakelen naar een andere zender is de kans groter dat je de televisie uitzet en iets actievers gaat doen, of dat je op z'n minst wat gaat bewegen.
  • Voer je telefoongesprekken staande en niet zittend: alle beetjes helpen.
  • Kleine momenten van bewegen zijn beter dan jezelf uitputten met uitgebreide oefeningen die je met moeite vol zult houden.
  • Gebruik de trap in plaats van de lift: het is goed voor je benen en je knieen, en heeft ook een goede invloed op je hart en bloedvaten. (2 minuten, 5 dagen per week staat gelijk aan 20 minuten lopen of 10 minuten zwemmen).
  • Traptip nr. 1: het is een goede oefening voor je bilspieren als je de trap opgaat met twee treden tegelijk.
  • Traptip nr. 2: je rekt je kuitspieren als je de bal van je voet op de trede zet en je hak neer laat komen.... ook wij (moeten) de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt.
Hebreeen 12:1a
Geestelijk inzicht
Hebreeen 12:11 gebruikt het woord 'geoefend' in verschillende Nederlandse bijbelvertalingen. Dit komt van het Griekse woord 'gymnasium' wat 'volledig ontkleed' betekent. In de oude Griekse gymnasia moest alle kleding uit om volledig onbelemmerd te kunnen oefenen. De instructeur onderzocht ook het lichaam, en het symmetrie van het lichaam, en liet een specifieke spiergroep oefenen om een afwijking te corrigeren.
 
 
Strijd de goede strijd van het geloof, win het eeuwige leven waartoe je geroepen bent en waarvan je in aanwezigheid van velen zo'n krachtig getuigenis hebt afgelegd.
1 Timoteus 6:12

Geen opmerkingen:

Een reactie posten