vrijdag 27 november 2015

K Als je echt iets wilt betekenen...Deel 1

Als je echt iets wilt betekenen, dan ....

... praat je minder en luister je meer

Echt luisteren naar iemand is een gave - je laat zien dat je respect hebt voor wat een ander denkt. Maar dat is niet zo eenvoudig. Want in plaats van te luisteren drijven je gedachten gemakkelijk weg naar wat je allemaal te doen hebt die dag, of naar wat je terug zult zeggen. In diepste wezen zijn de meesten van ons gewoon te ik- gericht om echt goed te kunnen luisteren.

Goed luisteren kun je leren door je best ervoor te doen. Het is een wilsbesluit. Als je het echt wilt, dan moet je bereid zijn je mond te houden en onverdeelde aandacht te geven aan wat de ander wil zeggen. Dat gaat niet vanzelf. Het kost je wat, maar als je iemand kunt laten merken dat er echt naar hem geluisterd wordt, kan dat voor de mensen om je heen alle verschil van de wereld uitmaken.

Goed luisteren doe je met je oren, je hoofd en je hart.

Afbeeldingsresultaat voor hartAfbeeldingsresultaat voor een hoofd getekendAfbeeldingsresultaat voor oren

Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken.
Jacobus 1:19


Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten