donderdag 24 december 2015

K Als je echt iets wilt betekenen...Deel 3

Dan ...

Zet je mensen op de eerste plaats

K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen


Afbeeldingsresultaat voor mensen
Het hebben van relaties betekent: werk aan de winkel. Of we nu te maken hebben met familieleden, vrienden en bekenden of met zakenpartners, als je die relaties wilt ontwikkelen en onderhouden, dan vraagt dat tijd en inspanning. Tegelijkertijd kunnen diezelfde relaties een belangrijke bron van vreugde en inspiratie in ons leven betekenen. Het is gewoon goed mensen bovenaan op je prioriteitenlijstje te zetten.

Besluit eens een briefje te schrijven of een telefoontje te plegen. Maak eens een afspraak om bij iemand langs te gaan. Hoeveel kun je dan wel niet betekenen voor de mensen om je heen! Als je niks doet, gebeurt er ook niks. Dus: zet mensen op de eerste plaats. Begin er vandaag nog mee!

Je unzet voor je relaties is evenredig aan de vreugde die je ervoor terug ontvangt.

 Heb je naaste lief als jezelf.
Leviticus 19:18b




Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.


Even een aanvulling voor mij is God op de eerste plaats en dat is ook wat de bijbel mij leert en dan heb je naaste lief als jezelf.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten