zaterdag 2 juli 2016

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 14

Dan...

 Lees je eens een kind voor

 

Een goed verhaal kan voor kinderen een enorme stimulans betekenen: hun gedachten en fantasieën reiken verder dan die van volwassenen. Of het nu een sprookje is of 'Jip en Janneke', verhalen prikkelen de verbeelding. Zo werkt dat bij kinderen: ze zijn vindingrijk, breien de gekste verhalen aan elkaar en zijn in hun spel enorm creatief in het bedenken van de meest fantastische scenario's. Als we kinderen voorlezen, leren ze niet alleen over dingen na te denken, het prikkelt ook hun verbeelding. Zo creëer je een vruchtbare bodem waaruit dromen kunnen ontkiemen en uitgroeien.Zoek eens een paar kinderboeken uit die je zelf erg leuk vindt en vraag een paar kinderen of ze voorgelezen willen worden. Zo doe je iets bijzonders voor ze. Het is niet zo dat je ze alleen even bezighoudt of ze iets leert, je helpt hen ook goed na te denken en hun gedachten te vormen over de toekomst.

Lezen opent het venster van de verbeelding

Een boek is een plezierig gezelschap.
 van Henry Ward Beecher
Ik kan me nog goed herinneren dat een tante van mij, mij en mijn zusje en een nicht en neef, die bij ons logeerden, altijd ging voorlezen voordat we gingen slapen. En dat vonden we altijd zo leuk en zij kon het ook altijd zo spannend en leuk vertellen dat we altijd wel vroegen om nog een keer haha .. ja dat was echt super :)


Hier nog wat goede tips:Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten