donderdag 17 november 2016

O Gezond & Weldadig bewust leven in 24 weken... Deel 9


Afbeeldingsresultaat voor lopen en bewegen 


Tweede week
Dinsdag

Onderwerp:
Lopen en Bewegen 


 Leuke manieren 
om dagelijks genoeg
te bewegen
  Gerelateerde afbeelding


  • Parkeer je auto ver buiten het winkelcentrum en loop: laat je hartslag oplopen en verbrand ondertussen wat calorieën.
  • Ga met ontspannen spieren staan: als je met de bus of trein naar je werk gaat, blijf dan staan en houd je niet te stevig vast. Zo verbeter je je gevoel van evenwicht en versterk je je belangrijkste rug - en buikspieren.
  • Kijken en lopen is geweldig! Als je naar het sporten van je kind gaat kijken, blijf dan om het veld heen lopen in plaats van stil te blijven staan: een goede manier van bewegen. 
  • Zoek een wandelmaatje uit je buurt of kerk, en maak er een zinvolle tijd van. Of maak er een speciale tijd van gebed van voor familie en vrienden. Vergeet ook niet dat onze viervoetige wandelmaatjes ook heel goed gezelschap zijn!
  •  Speel met de kinderen: loop hun spelletjes niet mis. Doe af en toe mee en speel samen: zij zullen er net zo veel van genieten als jij. 
  • Dans je zorgen van je af op je favoriete muziek. Dat kun je in je eentje thuis doen en het kan ook deel uitmaken van je dagelijkse tijd met God. Het is bijbels om voor de Heer te dansen: David deed het ook!


Afbeeldingsresultaat voor david dansteAfbeeldingsresultaat voor wandelmaatjeGeorge Trevelyan
Ik heb twee doktoren: 
mijn linkerbeen en 
mijn rechter. 


Prof. J Morris 
en Dr. Adrianne Hardman
Wandelen komt het dichtst
 bij de volmaakte vorm 
van lichamelijke oefening.

  Afbeeldingsresultaat voor bijbel lezenGeestelijk Inzicht
De Bijbel laat duidelijk zien dat we onszelf erin moeten oefenen om vroom te leven (1 Tim. 4:7b). Hoe doe je dat? De 'vrucht van de Geest' waar in Galaten over gesproken wordt, is het christelijk karakter. Het is géén geestelijke gave, maar de geleidelijke groei en uiting van het innerlijke leven met God; een leven dat alleen kan groeien door regelmatig in de Bijbel te lezen en te bidden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten