woensdag 23 augustus 2017

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 20


Afbeeldingsresultaat voor wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

Dan ...

... Bel je terug

Als je echt iets wilt betekenen...Alle delen, klik hier!

Afbeeldingsresultaat voor telefoneren



De Telefoon is een van de meest vertrouwde huisgenoten geworden.
Afbeeldingsresultaat voor telefonerenTegelijkertijd is hij de meest verfoeide indringer.
In onze informatiemaat- schappij zien we hem als een noodzakelijk kwaad. Niet meer en Niet minder. En om het nog erger te maken: als we er niet zijn, slaat het antwoordapparaat (of de voicemail) de berichten zelfs op. Telefoontjes die we anders gewoon gemist hadden, moeten we nu beantwoorden. Dus nog meer klusjes op ons al overvolle werklijstje...
Afbeeldingsresultaat voor ik kan niet meer zonder telefoon




 'Madame etiquette' zegt natuurlijk: terug bellen is niet meer dan beleefd. Want als je de telefoon pakt en even reageert, dan zeg je daar eigenlijk mee: 'ik respecteer je - jij hebt de moeite genomen me te bellen, dus ...' Maar dat niet alleen. Een gesprekje kan ook een zonnetje in iemands leven brengen. Misschien is het toch zo gek niet die telefoontjes te beantwoorden. Het is een manier om iets voor iemand te betekenen.  


Afbeeldingsresultaat voor telefoneren Pak je toestel en bel terug!

Ralph Waldo Emerson heeft gezegd:
Het mooiste van het leven is: een goed gesprek. 





Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten