woensdag 28 oktober 2015

A Een Musical over de Elf Stedentocht...

A Alle delen, klik hier!

Een tijd geleden bedacht ik het volgende; zou het niet een leuk idee zijn om van de Elf stedentocht een musical te maken.  Dus ik bedacht me niet en ben wat gaan bedenken en heb iets getypt. 
Dus ik heb al een beginnetje gemaakt van een musical... althans dat dacht ik... (verderop kun je lezen wat ik al had bedacht in een concept).


Toen ik bezig was met het typen van het verhaal, met een hoofd persoon en die persoon als rode draad gebruiken door de musical heen, dacht ik echt, "ik ben wel benieuwd of er producenten zijn die dit ook leuk zouden vinden en het idee ook verder uit zouden willen werken, want, al zeg ik het zelf, ik vind het een heel leuk idee.  

 Het grappige is, toen ik met een vriendin naar de musical War Horse was, vroeg ik aan twee dames die naast ons zaten "zouden jullie ook naar een musical gaan over de Elf stedentocht?" en ik heb hen een beetje mijn idee uitgelegd en zij vonden het erg leuk en zeiden daar willen we wel heen hoor. Dat gaf mij meer stimulans om het volgende te doen.... Stap 2


Je voelt hem al aankomen of niet.... hihi   Ja echt waar, ik heb mijn idee aan 3 tal producenten gemaild, nou ja het idee nog niet direct maar wel een vraag of zij zo wiezo geinteresseerd zouden zijn in een musical over de Elf stedentocht.  

Helaas hebben ze alle 3 laten weten dat zij op dat moment geen interesse hadden en of al genoeg ander werk hadden liggen, jammer dat wel maar ik ben ook geen echte musical schrijfster en heb ook verder geen idee of dit ook uit kan en of iets is, maar als je niet waagt weet je het nooit... en wie weet gaat iemand anders na het lezen van deze blog wel met het verhaal aan de haal... 
Dat zou ik heel grappig vinden en dat mag best van mij... zou leuk zijn om over een paar jaar toch een musical over de Elf stedentocht te zien :)   Ik hoop dat jullie het in elk geval leuk vinden ...Veel lees plezier :)
___________________________________________________________________

Woensdag 28-01-2015
Musical over de Elf steden tocht, door Nicole:

Voor deze musical kun je als een rode draad, een persoon als hoofdrol nemen die je volgt vanaf de voorbereidingen tot aan het einde van de tocht en tot de zegeviering aan toe. 
 Voor de personage is het wel leuk om een Friese naam te bedenken omdat het een Friese Elfstedentocht is.  Hillebrand, een nuchtere Friese man van 42 jaar en schaats al vanaf klein kind, maar geen wedstrijd schaatsen het liefst alleen en op natuurijs en lange ritten in weer of wind.Het is eind november, het is guur en het lijkt erop dat de winter zijn intrede doet. Hillebrand, loopt rond zijn erf en kijkt naar de lucht. Hij fronst zijn voorhoofd, krabt met zijn hand onder zijn kin, denkende aan de keren dat hij op dat mooie natuur ijs geschaatst heeft. En bij deze gedachten kriebelt het gevoel weer om het natuurijs te mogen betreden.
“Het lijkt alweer een eeuw geleden dat het echt winter is geweest” denkt Hillebrand … Hillebrand krabt weer met zijn hand onder zijn kin en fronst zijn voorhoofd…”hm”, “Wanneer was het ook alweer echt winter” denkt hij.
Hij kijkt naar de mooie brede sloot achter zijn erf, “wat ligt die er toch mooi bij en als er nou ijs op zou liggen” Hillebrand maakt een tuitje van zijn mond en ziet het al voor zich, hij gaat in schaats houding staan en leunt op zijn linker been en doet een schaats beweging naar rechts en de zijn arm op zijn rug en even sluit hij zijn ogen en voelt hij de wind op zijn gezicht en maakt een flauwe bocht in zijn verbeelding. Oh wat verlangt Hillebrand weer naar dat gevoel heerlijk vrij te zijn en te glijden over het ijs…
___________________________________________________


Je zou een scene kunnen maken van het ‘wel of niet’ organiseren van een Elfstedentocht en ‘of het ijs wel of niet dik genoeg’ is.

Je zou een grapje kunnen maken met de uitdrukking ‘Het ken net’ (zoals in de reclame waarin twee jongens vragen of je al op het ijs kan en een voorbijganger zegt; “Het ken net” wat betekend het kan niet, maar deze mannen denken dat het wel kan).

Je kunt een scene maken van de voorbereidingen van Hillebrand voor de Elfstedentocht.

Je kunt een scene maken van het moment van starten met alle deelnemers en hoe dat gaat, bv dat er een soort van chaos en drukte is aan de start en allerlei mensen in allerlei schaatskleding en staan en een startschot laten klinken.

En een beeldscherm op de achtergrond, die wat echte beelden laten zien van hoe het er echt aan toe ging, zonder geluid.

En een landkaart die laat zien wat de route is met stippellijn en dan bv per stad laten zien hoe het gaat bij binnenkomst.


Je zou een scene kunnen maken bij een stempel hokje en de menigte langs de kant iets leuks mee doen.

Je kunt een mooie scene maken van de lange stukken waar de schaatsers bv alleen schaatsen. 

Dan zou je Hillebrand kunnen volgen die heel beheerst schaatst en zo allerlei mensen voorbij schaatst en dat zouden bv een groepje mooie schaatsers bij elkaar kunnen zijn die een mooie strakke lijn hebben en elkaar helpen, of een eenling die een praatje met Hillebrand maakt, of mensen die hij tegenkomt langs de kant of in het donker iemand met een lampje op zijn voorhoofd zodat hij de weg nog kan zien.

Je kunt ook de minder mooie kanten belichten van valpartijen en eventueel de scheuren en de koude wind naar voren laten komen.

Kortom ik denk dat je er wel een leuke musical van kan maken 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten