donderdag 2 juni 2016

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 13




K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen!
Dan...
Leef je in het heden



In 'De Dood van een handelsreiziger', een boek van Arthur Miller, is de hoofdpersoon een man die weigert de realiteit onder ogen te zien. Hij leeft in het verleden. Hij haalt voortdurend herinneringen op en kijkt steeds terug. Door zijn obsessie voor 'hoe het vroeger was', verliest hij de grip op het heden en wordthij beroofd van zijn toekomstdromen. Zo verspeelt hij zijn kansen om iets van zijn leven te maken en iets goeds tot stand te brengen.



Het is niet alleen treurig als iemand in het verleden leeft, het is nog gevaarlijk ook. Hoezo? Nu, gewoon omdat er op geen enkele manier nog iets aan het verleden te veranderen valt. Het is zoals het is.Altijd maar terugkijken, werkt alleen maar frustrerend en verlammend. Maar voor wie zich op het heden richt, opent zich een wereld aan mogelijkheden. 

Alleen in het heden zijn veranderingen mogelijk.

Lucas 9:62
Wie de hand aan de ploeg slaat en achterom blijft kijken, is niet geschikt voor het koninkrijk van God.





Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten