vrijdag 25 maart 2016

K Als je echt iets wilt betekenen...Deel 9

K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen

Dan...  

Neem je eens een ouder iemand mee uit eten!

We vinden het plezierig om regelmatig samen met vrienden te eten en eigenlijk vinden we zoiets al bijna gewoon. Maar voor iemand op leeftijd, die niet zo´n geweldig inkomen heeft of die niet meer kan autorijden, is het iets heel bijzonders. Maar ook voor de gastheer of gastvrouw is het bijzonder. Heel vaak levert zo´n etentje onverwacht veel op in de vorm van vriendschap of wijsheid die met de jaren komt.



Als je een vriend hebt, of een buurman of iemand in de familie die niet vaak in de gelegenheid is er zelf eens uit te gaan, dan kun je veel voor die persoon betekenen door hem of haar eens mee uit eten te nemen. Of mee te nemen naar een gezellige bijeenkomst. Je zou ook boodschappen voor iemand kunnen doen. Wat begint als een eenvoudige vriendendienst zal zo goed als zeker voor beide partijen een verrijkende ervaring worden. 



Een goede maaltijd, een goed gesprek... een prachtige herinnering!





Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten