woensdag 27 april 2016

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 11

 
K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen!
Dan ... 

Bied je jezelf aan als gratis oppas.

Iemand die vriendelijkheid kan tonen en ontvangen, is een vriend die meer waard is dan alle denkbare rijkdom. Sophocles

De meeste ouders zullen beamen dat er niets ter wereld zoveel voldoening geeft als het ouderschap - en dat er ook niets zo dood - en doodvermoeiend is. Je wordt al moe als je alleen maar denkt  aan alle dingen die per dag op het programma staan: zwemles, voetbaltraining, orthodontist, huiswerk; het halen en brengen naar van alles en nog wat en nog veel meer. Al die drukke tijdschema's kunnen tot gevolg hebben dat ouders nauwelijks meer aan zichzelf of aan elkaar toekomen en dat ze nauwelijks meer kunnen 'bijtanken'.


Wat kun je dan veel voor vermoeide ouders betekenen door ervoor te zorgen dat ze eens een vrije dag of een leuke avond hebben, zodat ze nieuwe energie kunnen opdoen. 'Tijd voor jezelf' is het meest attente en kostbare geschenk dat je aan iemand kunt geven. en als je iemand ermee verrast, dan voel je je net zo geweldig als iemand die dit geschenk ontvangt.
Tijd en energie, dat zijn de meest kostbare geschenken in het leven.  
Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.