zaterdag 9 juli 2016

O Gezond & Weldadig bewust leven in 24 weken... Deel 5O Gezond & Weldadig bewust leven in 24 weken...Alle delen, klik hier!


Eerste week 
Vrijdag 

Onderwerp van week 1 is water
Lees Matteüs 25:35-40; Jesaja 58:10-11. Denk biddend na over het gemiddelde watergebruik dat we hiervóór noemden. (zoek eventueel op internet naar 'gemiddeld watergebruik' en 'water en zending' voor meer informatie.) Ook als je er zelf niets aan kunt veranderen, zul je dankbaar zijn voor iets wat voor ons zo vanzelfsprekend is.Hoeveel water moet je drinken?

Een goede regel is om 25 ml per kilo lichaamsgewicht per dag te drinken. Dat is totaal 1,5 tot 2 liter. Ga per dag gewoon een half glas water meer drinken (ongeveer 200 ml). Binnen enkele dagen drink je dan al een halve liter extra. Je kunt ook een flesje vullen en dat bij je houden of bij elke maaltijd ook drinken. Een goede tip om meer te drinken is: neem altijd 2 porties als je drinkt, bijvoorbeeld een kop koffie met een glas water. Nog gemakkelijker is het om elke morgen een kan te vullen en je glas steeds vol te schenken uit de kan. Aan het einde van de dag kun je de hele kan opgedronken hebben.


Het tegenovergestelde van 
liefde is gaan haat, 
maar onverschilligheid. 
Elie Wiesel

Wist je dat?


 • Ruwweg 1 op de 8 (oftewel 894.000.000) mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater.
 • 2,5 miljard mensen hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen. 
 • Dagelijks overlijden 5.000 kinderen en 20.000 volwassenen aan ziekten die veroorzaakt worden door verontreinigd water.
 • Het is de op een na belangrijkste doodsoorzaak  van kinderen: er overlijdt ongeveer elke twintig seconden 1 kind aan zo'n ziekte.
 • Handen wassen met zeep kan de kans op diarree met wel 47%  
 • De eerste internationale handenwasdag (www.globalhandwashingday.org) werd gevierd op 15 oktober 2008 tijdens het internationale Water & Sanitairejaar.
 • Afrikaanse en Aziatische vrouwen dragen vaak 20 kg water op hun hoofd: het gewicht van je koffer bij de meeste luchtvaartmaatschappijen.
 • De doorsnee Amerikaan gebruikt 400 liter water per dag.
 • De doorsnee Europeaan gebruikt 200 liter water per dag.
 • De doorsnee derdewereldbewoner gebruikt 10 liter water per dag om te drinken, wassen en koken. 
 • Huishoudens op het Afrikaanse platteland besteden gewoonlijk 26% van hun tijd aan het halen van water.
Alle statistieken die hierboven genoemd zijn komen uit het boekje Gezond & Weldadig uitgegeven in het jaar 2012, deze kunnen nu anders zijn.

http://7gabriel73.punt.nl/category/view/bemoediging
De bron van deze schilderij vind u door op deze link te klikken

Bronvermelding en Informatie over het boek wat ik in deze blog gebruik en website klik hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten