woensdag 28 december 2016

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 17

K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen!

Dan ...

Afbeeldingsresultaat voor hooi

... kijk je uit dat je niet te veel hooi op je vork neemt

Een mens kan niet teveel tegelijk doen. Het is als met een stel pompoenen: als je de een onder water probeert te houden, floept een ander weer omhoog. 

Chinees gezegde


Afbeeldingsresultaat voor zorg goed voorjezelf

Druk-druk. Dat lijkt een nieuwe 'ziekte' te zijn, waardoor aardige, vriendelijke mensen veranderen in chagrijnige mopperkonten. Er schiet niet zoveel menselijks van ons over, want we rennen van de ene verplichting naar de andere. Er zijn zoveel dingen die onze aandacht vragen, dat we er zelf bij inschieten. Ons leven wordt een puinhoop.

Afbeeldingsresultaat voor druk druk druk

En dan? Wat heb je nog te bieden als je zelf helemaal uitgeput bent; verdeeld en voortdurend horendol? Een mens moet leren wanneer hij 'ja' en wanneer hij 'nee' moet zeggen. Anders ben je voortijdig opgebrand - nog voordat je iets van betekenis hebt kunnen doen. Het is jammer van je leven als je overal als een kip zonder kop achteraan loopt. Denk eerst goed na voor je iets toezegt; dan heb je iets te bieden wat van blijvende waarde is. 

 Afbeeldingsresultaat voor zorg goed voorjezelf

Eerst denken, dan beloven!


Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten