donderdag 4 februari 2016

K Als je echt iets wilt betekenen....Deel 6

Dan....
Kies je een verscheidenheid aan vrienden: van verschillende leeftijden en in allerlei omstandigheden

 groep jonge gelukkige mensen, handen omhoog Stockfoto - 10559757
1ste foto van internet gehaald via deze: link, de andere foto's ook van internet gehaald via google.


Er is een verhaal waarin een jonge man op een dag een bezoek gaat brengen aan zijn oude leraar die op sterven ligt. Door die  bezoekjes groeit hun vriendschap en verdiept zij zich. En daardoor leert die jongere man wat echt leven is. 

De neiging bestaat mensen automatisch in bepaalde categorieen in te delen: de mensen van middelbare leeftijd, de ouderen, de gebrekkigen en de stervenden ... Dat lijkt misschien ordelijk, maar zo ' ordelijk' is het leven natuurlijk niet. Wie zo te werk gaat, beperkt zich in zijn vriendschappen en dat kan betekenen dat je nooit in contact zou komen met iemand die je uitdaagt, inspireert en troost; die zelfs veel blijdschap en plezier in je leven kan brengen. God heeft je geschapen met de mogelijkheid het heel anders te doen: je kunt jezelf geven. Als je echt iets van je leven wilt maken, dan sta je open voor vriendschappen met mensen die in een andere levensfase zitten dan jijzelf.

Vrienden brengen de ' jeu' in je leven.

De geur van balsem en wierook maakt gelukkig, maar zoeter voor het hart is ware vriendschap.
Spreuken 27:9 Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.


Ik kan hier over meepraten want ik heb heel leuk contact met een oudere dame van 80 jaar en het is altijd heel gezellig als ik/wij (mijn man en ik) haar bezoeken, ze kookt zelfs voor ons, ze is arubaans en heel lief.
En we komen samen ook weleens op visite bij een ouder echtpaar van in de 80 en dat is ook altijd gezellig, ze vinden het altijd fijn als we langs komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten