donderdag 7 april 2016

K Als je echt iets wilt betekenen ... Deel 10




Vakantie  
K Als je echte iets wilt betekenen ... Alle delen!

Dan ...

Sta je stil bij bijzondere gelegenheden


 Rijbewijs, Examen ezv
 Pensioen

Bijzondere gelegenheden zijn mijlpalen in het leven. Ze brengen ons ertoe even stil te staan en te 'gedenken'. Zo zijn vakanties een goede gelegenehid voor de familie om eens uit de dagelijkse sleur te stappen. Als iemand slaagt of met pensioen gaat, dan zijn dat ook gebeurtenissen die je speciale aandacht kunt geven. dat geldt ook voor zoiets als het begin van een nieuw tijdperk. We delen met elkaar in de vreugde wanneer er zich hoogtepunten in het leven voordoen: een huwelijk, het nieuwe jaar of een nieuw leven.




Geboorte, Wedergeboorte, Doop, 
Nieuw Begin, Verjaardag


Huwelijk, Jubileum

Een Jonge, pasgetrouwde vrouw vertelt welke goede raad ze voor haar trouwdag kreeg: 'Probeer deze dag in te drinken met alle vijf je zintuigen. Laat niets van deze dag je ontglippen. 'Pas ervoor dergelijke hoogtepunten door alle drukte niet ten volle te beleven. Doe het anders; voor jezelf en voor anderen. Kies ervoor om van ieder moment te genieten. 







Kerst, Pasen, Etentje met vrienden of collega's env


Leviticus 23: 4 

Dit zijn de hoogtepunten van de Heer, die je als heilige dagen samen moet vieren.



Bron van deze tekst is: het boekje 'Als je echt... iets wilt betekenen, dan...' Uitgever IBB Oorspronkelijke Titel is in het engels: 'If I really wanted to make a difference, I would...' 2001 by RiverOak Publishing, David C. Cook, 4050 Lee Vance Vieuw, Colorado Springs, Colorado 80918 U.S.A.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten