zondag 20 december 2015

C Verjaardags Hapjes...Eten deel 5

                                                     C Eten Alle delen, klik hier!

Een aantal hapjes die ik heb gemaakt voor mijn verjaardag, ik vind het altijd leuk om er een feestje van ye maken :)

Dit is een toastje met Rodebietenpuree, een plakje courgette, een stukje gerookte zalm en met Tuinkers er boven op. Uit de Allerhande van de Albert Heijn


Hieronder is een Hollandse Garnalen Coktail met Romatomaatjes en Rucola en Wiskysaus, dit gerecht wijkt af van origineel gerecht en is ook te vinden in de allerhande van de Albert Heijn wel een oude nummer van ergens rond kerst.
 
Dit is een Roma tomaatje een blaadje basilicum en een halve mozzerella bolletje op een stokje.
 Dit is een toastje met Rodebietenpuree en Rucola en Gerookte Forel, ook erg lekker...(zelf bedacht nav bovenste gerecht)
Hieronder is een baby Roma sla blaadje met Tonijnsalade en Roma tomaatjes
Dit hieronder zijn kleine Quisches met Asperges oude boeren kaas en ik dacht eieren, dit het ik uit een boeren blad ik weet niet meer welke maar was wel heel lekker.
Hier zie je kleine Boektjes die ik heb weggegeven aan mijn gasten, dat vind ik altijd leuk om mensen te verrassen ... :)
 
Dit hieronder was van een ander jaar, toen heb ik voor iedere gast die ik had uitgenodigd een mooie alcohol vrij drankje gemaakt ...
Dit hapje weet ik niet meer waar ik het vandaan heb maar het is een Gedroogde Abrikoos met daarop Roomkaas en of Geitenkaas met Honing en pistasch nootjes in stukjes... mmm
 


Wat ook een leuk idee is als je je gasten wilt verrassen op je verjaardag, is een wandeling maken door je eigen wijk, waarvan je gasten niet van te voren weten, dus je kunt ze wel informeren dat er een verrassing is en dat ze wandelschoenen moeten meenemen (dat is dan als hint). Dan ook aangeven dat je gasten op een bepaalde tijd aanwezig moeten zijn. Dan als iedereen er is ga je een route wandelen die alleen jij weet. En je neemt ook een bepaalde tijd bv een half uurtje of langer wat je zelf het beste vind.

Als je dat leuk vind en je hebt iemand daarvoor kunnen strikken zou je bij iemand in de buurt langs kunnen (in overleg met die persoon) voor een drankje.

En ondertussen gaat er iemand (die je daarvoor hebt weten te vinden, vriendin en of een familielid) die een maaltijdje klaarmaakt, bv soep of iets anders om lekker samen te kunnen eten na de wandeling. Dit is dan, samen met de wandeling, de verrassing voor je gasten. 

Oh ja je zou ook in de uitnodiging kunnen zeggen dat ze met veel trek moeten komen en niet van te voren al warm eten.

Nou veel plezier met je verjaardag en ik hoop dat het leuk wordt en of is. 
Ik zou het zelf leuk vinden om te weten hoe het is gegaan, dus mocht je dit idee gaan uitvoeren laat me weten hoe het ging.. :)

2 opmerkingen: